Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2010

When I said two sugars, actually I meant three...Υπάρχουν κάτι φράσεις, κάποιοι στίχοι, τόσο μικροί, τόσο trivial, τόσο χαζοί που και όμως μπορούν να έχουν βάθος που όμοιό τους μόνο κείμενα ολόκληρα, πλατιά να κατάφερναν να φτάσουν... "I wish that you knew when I said two sugars, actually I meant three"... Είναι ένας τόσο χαζούλικος στίχος. Και όμως να που πάντα όταν τον άκουγα κάτι με άγγιζε απ' αυτόν.


Δεν είναι θέμα ζάχαρης ή του πως πίνει ο καθένας τον καφέ του. Είναι αυτή η αίσθηση να ξέρεις τον άλλο ακόμα και σε αυτές τις τόσο μικρές αλλά τόσο ζωντανές και καθημερινές αλήθειες της ζωής που ουσιαστικά συντελούν κατά το περισσότερο την ίδια την ζωή μας. Να ζεις δηλαδή τον άλλο...


Ευχαριστώ τον άνθρωπο που μου έστειλε κάποτε αυτό το τραγούδι που και ας μην το ξέρει μου έχει αφήσει διάφορα πράγματα. Και σίγουρα ένα πολύ γλυκό τραγούδι για να θυμάμαι.

Αφιερωμένο λοιπόν στην Φωτεινούλα που κάποτε μου το είχε στείλει εκείνη...Υγ.: Ναι όσο περίεργο και αν φαίνεται δεν περνάνε όλα τα πράγματα έτσι στην ζωή μας. Κάθε τι αφήνει κάτι πίσω του και κάποια μάλιστα μπορεί να αφήσουν πολλά ακόμα και αν δεν το δείξουμε...

Ένα τραγούδι μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος. Γιατί χρειάζεται ουσία, φαιά ουσία για να κάνεις ένα τέτοιο δώρο...

Πάντα ν' ακούτε με τα μάτια στα μάτια των άλλων... Αυτά θα σας πουν...
Kate Nash - Nicest Thing

All I know is that you're so nice,
You're the nicest thing I've seen.
I wish that we could give it a go,
See if we could be something.

I wish I was your favourite girl,
I wish you thought I was the reason you are in the world.
I wish my smile was your favourite kind of smile,
I wish the way that I dressed was your favourite kind of style.

I wish you couldn't figure me out,
But you always wanna know what I was about.
I wish you'd hold my hand when I was upset,
I wish you'd never forget the look on my face when we first met.

I wish you had a favourite beauty spot that you loved secretly,
'Cos it was on a hidden bit that nobody else could see.
Basically, I wish that you loved me,
I wish that you needed me,
I wish that you knew when I said two sugars, actually I meant three.

I wish that without me your heart would break,
Yea, I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake.
I wish that without me you couldn't eat,
Yea, I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep.

Look,
All i know is that you're the nicest thing I've ever seen
And I wish we could see if we could be something
Yea, I wish we could see if we could be something

2 σχόλια:

Selena είπε...

Πολύ όμορφο!Όμως καλέ μου,ποτέ κανείς δε θα μπορέσει να ξέρει ότι όταν λες δύο εννοείς τρείς αν δεν του ζητήσεις τρείς από μόνος σου :)

Όσο και να ζούμε κάποιον αν δε μας πει τι θέλει δε θα μπορέσουμε ποτέ να το μάθουμε :)

Βέβαια υπάρχουν πάντα και αυτοί που απλά δεν θέλουν να μάθουν,να ασχοληθούν.Όμως όταν κάποιος δείξει να τον νοιάζει αξίζει την ευκαιρία να τον αφήσουμε να μπει εκεί που μόνο εμείς μπορούμε να βρισκόμαστε :)

Ελπίζω πάντα να παίρνεις ουσία από τα πάντα γύρω σου!!!

Τα φιλιά μου και μη χάνεσαι!

Αμπελοφιλόσοφος είπε...

Δεν είναι πάντα έτσι γιατί αν ο άλλος πραγματικά ενδιαφέρεται μπορεί πάντα να "κρυφοκοιτάξει" και να μάθει τα "χούγια" μας... Και αλληγορικά και κυριολεκτικά.

Επίσης δεν είναι σπάνιο οι άνθρωποι που πραγματικά κάτι αναζητούν από κάποιον άλλο να τους φτάνει η πρώτη φορά για να μάθουν αυτό το κάτι, αντίθετα από άλλους που και την εκατοστή πάλι θα ρωτήσουν...

Και φυσικά και πρέπει να δίνουμε πάντα ευκαιρίες ακόμα και αν στο παρελθόν μπορεί να χάσαμε δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιον άλλο.

Κι εγώ ελπίζω πάντως να παίρνω την ουσία όπως κι εσύ όπως και κάθε άνθρωπος γιατί έτσι και σε ένα καλύτερο κόσμο θα ζούμε και πιο ολοκληρωμένοι γινόμαστε. Και γιατί ο κόσμος με φοβίζει μήπως και μία μέρα με αφομοιώσει μέσα στην μάζα που αποφεύγω εδώ και χρόνια.